Këto janë 2 sekretet që vijnë nga shef Cesare Gasparri, në shkollën italiane të kuzhinës. Për vetëm 45 minuta ju mund të përgatisni atë që bën një shef i vërtetë. Nga ora 13:00 deri në 13:45. Kaq kohë do t’ju duhet për të përgatitur perimet e mbushura në tavë.

Ajo që ai tregon në këtë artikull është mënyra se si perimet e mbushura mund të mos jenë më të hidhura, apo të kenë sasitë e duhura për servirje dhe për t’u konsumuar.

Kungulleshka të mbushura me mish dhe me erëza
Kjo recetë është klasike italiane dhe në fakt të gjitha amvisat mendojnë se mund ta bëjnë – por shumë prej nesh gabojnë në teknikat bazë. Për të bërë kungulleshkat e mbushura në mënrë perfekte, duhet të paktën të dish dy gjëra kryesore: të bësh prerjen e duhur në gjysmën dhe të arrish rezultatin më të mirë për mbushjen e tyre.
Pjesa e brendshme e kungulleshkave dhe farave është ajo që përmban më shumë ujë dhe më pak shije, duke rrezikuar që të jetë më e hidhur, ose me një shije të papëlqyeshme. Gjëja më e mirë është që të gërryeni pjesën e brendshme me një lugë dhe ta gatuani në një enë tjetër dhe më pas ta shtoni në përzierjen me mbushjen e mishit.
Rregulli i dytë është: kungulleshkat dhe mbushja e mishit, bukë (ose patate të ziera) dhe një vezë të gatuara në mënyra të ndryshme, më pas ato duhet të piqen në furrë. Mjafton që t’i zieni për një minute, pastaj mbushini dhe vendosini në furrë – kështu do të mjaftojnë 10 minuta.