Të ëmbla, gjithë lëng. Por duhet të prisni deri në fillim të vjeshtës: kumbullat karakterizohen zakonisht nga një masë e butë brenda, por jo gjithmonë: ato kanë sezonin e tyre për të qenë të ëmbla dhe të shijshme. Kjo është për shkak se piqen me ngadalë dhe jo të gjithë prodhuesit janë në gjendje për të pritur kohën e duhur. Por si t’i zgjidhni kumbullat më të ëmbla?

Kumbullat, fruta verore me shumë veti të mira
Koha ideale për mbledhjen e kumbullave është deri në korrik, edhe pse ju mund të gjeni në treg kumbulla të llojeve të ndryshme, që nga qershori dhe deri në fund të gushtit, nëse jo gjatë gjithë vitit versionin e kumbullave të thata. Për të blerë kumbulla të ëmbla, plot lëng duhet të jeni të sigurtë që lëkura është me ngjyrë të kuqe-vjollcë, të buta. Nga shija paksa të tharta, ovale apo sferike, kumbullat mund të jenë në variante të ndryshme.

Kumbullat përmbajnë sheqerna, kripëra minerale dhe vitamina A, B1, B2 dhe C. Vetitë e tyre janë të shumta dhe mbi të gjitha pastrimi i trupit nuk është i vetmi: kumbulla janë gjithashtu një aleat i madh kundër radikaleve të lira, me efekt të mirë për hollimin dhe qarkullimin e gjakut.

Kur mund të blini kumbulla të ëmbla
Për të blerë kumbulla të ëmbla dhe të jeni të sigurtë që do të jenë kështu, ju duhet të keni durim. Korriku është koha më e mirë për të gjetur kumbulla të ëmbla. Kumbullat e para janë zakonisht në dispozicion në treg që nga ditët e para të muajit korrik. Më mirë të prisni pak më gjatë, me fjalë të tjera, pra që të gëzoni plotësisht shijen e freskët dhe lëngun e këtij fruti.