Megjithëse dushet me ujë të ftohtë përgjithësisht cilësohen si të pakëndshme, ato në të vërtetë mund të ofrojnë një sërë përfitimesh shëndetësore për të gjithë trupin. Lexoni dhe zbuloni se çfarë ndodh me trupin tuaj kur ju bëni dush me ujë të ftohtë.
Përmirëson humorin tuaj;
Dushi me ujë të ftohtë rrit nivelin e disa hormoneve të lumturisë në gjak, duke shmangur kështu depresionin.
Redukton stresin;
Sipas një studimi, dushi me ujë të ftohtë ka aftësi që të reduktojë stresin. Është konfirmuar gjithashtu se uji i ftohtë në fytyrë ngadalëson rrahjet e forta të zemrës dhe është i dobishëm për trajtimin e normave abnormale të saj. Me fjalë të tjera, i ndihmon njerëzit të relaksohen.
Përmirëson qarkullimin e gjakut;
Uji i ftohtë është një metodë shumë efektive për përmirësimin e qarkullimit të gjakut tek njerëzit që vuajnë nga këto probleme. Gjithashtu nxit furnizimin me oksigjen dhe lëndë ushqyese në të gjithë trupin.
Përmirësimi i cilësisë së lëkurës;
Për cilësi optimale të lëkurës, së pari pastroni fytyrën tuaj me ujë të ngrohtë, pastaj me ujë të ftohtë. Uji i ftohtë është gjithashtu efektiv në shtrëngimin e poreve të lëkurës dhe reduktimin e qeseve në sy.
Parandalon depresionin;
Njerëzit që vuajnë nga depresioni mund të përfitojnë shumë nga dushi me ujë të ftohtë. Është zbuluar se ekspozimi i trurit në temperatura të ftohta zvogëlon inflamacionin e tij.
Përmirësimi i cilësisë së flokëve;
Dushi me ujë të ftohtë i bën flokët tuaj më të shëndetshëm dhe do të shkëlqejnë më shumë.
Parandalimi i variçeve;
Uji i ftohtë zvogëlon dhe parandalon shfaqjen e variçeve duke përmirësuar qarkullimin dhe shtrëngimin vaskular.
Qetëson muskujt e lënduar;
Dushet me ujë të ftohtë janë gjithashtu të dobishme për zvogëlimin e inflamacionit të muskujve pas një stërvitjeje.