Shumë nga ne janë i njohim shumë mirë çfarë duhet të hamë dhe çfarë nuk duhet të hamë kur bie fjala tek ushqimi. Por sado që përpiqemi që të kemi një jetesë të shëndetshme duket sikur gjithmonë është diçka që lufton kundër nesh.

E vërteta e hidhur për enët e kuzhinës që nuk ngjisin

Sot ekzistojnë lloje të ndryshme të enëve të kuzhinës por komercialiteti i ka drejtuar njerëzit më shumë tek tiganët ose tenxheret që nuk ngjisin. E vetmja gjë pozitive e këtyre tiganëve është fakti që kur gatuan një vakt të mos duhet që më pas ta gërryesh për të hequr papastëritë gjithashtu dhe diçka tjetër pozitive është që gatuan me shumë pak vaj. Por kimikatet që marrim nga këto enë dhe dëmi që ato kanë në trupin tonë janë të pazvendësueshme.

Por çfarë mund të përdorim në vend të këtyre enëve:

  1. Qeramikën
  2. Enët metalike
  3. Enët prej xhami
  4. Alumini.Shije.al