Sa herë keni provuar të bëni vezë të përsosur të fërguara? Por në përfundim jo gjithmonë ia keni arritur. Duket sikur është e thjeshtë të thyesh dy vezë në një tigan dhe ti gatuash. Ndonjëherë ato skuqen, thahen apo thjesht bëhen jo aq të mira sa ne do donim.

Nëse bëni një kërkim të shpejtë për këshilla të vezëve të fërguara, do të gjeni kaq shumë udhëzime të hollësishme sa që mëngjesi juaj fillon të bëhet i frikshëm dhe konfuz.

Sot ne ju tregojmë 3 truke të thjeshta

E para konsiston tek gatimi me qumësht i tyre
E dyta tek gatimi me ujë
E treta konsiston tek gatimi pa ndonjë produkt të shtuar.

Çështjet e ngrohjes

Nxehtësia ku gatuani ka rëndësi. Gjalpi ose vaji duhet të jenë në sasi të barabartë para se të shtoni vezët. Kjo i lejon vezët të gatuhen brenda pak minutash pa i bërë me kore.

Në një enë thyeni vezët dhe mund ti shtoni ujë ose qumësht. Mos harroni ti trazoni mirë para se ti vendosni në tiganin e nxehtë.

Ndiqni këto udhëzime themelore dhe do të përfundoni me një vezë të shijshme.

Vezë të fërguara me asgjë të shtuar

Vezë të fërguara me qumësht
Shtimi i qumështit në vezë do t'i bëjë ato të buta dhe më të shijshme.

Vezë të fërguara me ujë
Shtimit i ujit në vezë  do t'i bëjë ato të fryra. Uji kthehet në avull ndërsa vezët janë duke u gatuar, duke krijuar “xhepa” të ajrit dhe duke u dhënë atyre një fryrje.

Copyright shije.al / Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit