Ne e kemi harruar faktin që si njerëz që jemi nuk jemi krijuar për të pirë asnjë qumësht tjetër përveç qumështit të mamasë kur jemi foshnje.

Mund të tingëllojë shokuese por pirja e qumështit nuk është aq e shendetshme për ne. Jemi mësuar të përdorim shumë produkte të bulmetit dhe e kemi të vështirë të mos i përdorim ato. Në këë artikull do t’ju tregojmë anët e këqija të konsumimit të qumështit:

 

Gota juaj e qumështit përmban proteina shtazore, dhe krijon një mosbalancë në trupin tuaj. Njerëzit janë special e vetme që varen nga speciet  tjera për qumësht. Qumështi shkakton humbjen e kalciumit nga kockat tuaja. E çuditshme por e vërtetë!

 

Qumështi gjithashtu rrit rrezikun e sëmundjeve të tjera si :

  • Koloesteroli i lartë
  • Intolerancë nga laktoza.       Copyright shije.al / Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit.