Nga lista e ushqimeve të cilat nuk lejohen të konsumohen por përsëri janë nga më të parapëlyerat të paktën nga 65% e popullsisë është dhe mishi i derrit. Por jo të gjithë i dinë problemet shëndetsore që konsumimi i mishit të derrit shkakton. Prandaj më poshtë do ju rendisim 3 nga këto probleme:

1.Hepatiti E

Shumica e hepatiteve E kalojnë pa simptoma, por femrat shtatzënë mund të përjetojnë reagime të forta ndaj këtij virusi duke rrezikuar kështu dhe vetë jetën e foshnjes të cilën mbajnë. Në fakt nënat të cilat preken nga ky visus kanë 25% mundësi të kalojnë një vdekje të foshnjës.

Ndërsa tek të tjerët Hepatiti E shkakton simptoma si ethe, temperaturë të lartë, të vjellura, dhimbje muskujsh, dhimbje stomaku, mëlçi e zgjeruar por edhe vdekjen.

Në raste të rralla Hepatiti E shkakton miocardis ( një sëmundje inflamatore e zemrës), pancreas akut, probleme neurologjike, çrregullime në gjak e shumë sëmundje të tjera.

2. Sklerozë e shumëfishtë

Një nga rreziqet më suprizuese të lidhura me mishin e derrit është skleroza e shumëfishtë, një sëmundje shkatëruese autoimmune që ndikon në sistemin nervor qendror.

3.Kancer në mëlçi dhe cirrozë