Qoftet janë një ushqim shumë i shijshëm dhe i lehtë.

Receta e sotme e përgatitjes së qofteve me djathë dhe patate është shumë e thjeshtë, pak përbërës dhe shumë shije…

Përbërësit:

4 patate

½ filxhani çaji gjalpë

1 filxhan çaji djathë të freskët të grirë

2 vezë

¼ filxhan çaji qepë e grirë

1 lugë kafeje qepë

1 lugë kafeje rigon

½ lugë kafeje piper

Përgatitja:

Fillimisht pastroni patatet dhe vendosini të ziejnë. Pasi patatet të kenë zierë qërojini dhe grijini në një mikser derisa të bëhen pure.

Në një tas shtoni patatet e grira, gjalpin, djathin e grirë, vezët, qepën e grirë, rigonin dhe piperin.

Përzieni të gjithë përbërësit së bashku derisa të krijohet një brumë i ngurtë. Në një tigan me vaj shtoni qoftet e përgatitura nga brumi.

Skuqini mirë nga të dyja anët. Ju bëftë mirë!