A e dini se muaji juaj i lindjes mund të tregojë shumë për shëndetin tuaj? Sipas një studimi të ri të kryer, muaji juaj i lindjes tregon se nga cilat sëmundje mund të prekeni. Ekspertët mendojnë se ndryshimet sezonale, rrezet ultravjollcë, nivelet e vitaminës D dhe viruset më të zakonshme në dimër mund të ndikojnë në zhvillimin e fetusit, çka tregon shumë për shëndetin tuaj.


Studiuesit spanjollë e lidhën muajin e lindjes me shumë sëmundje kronike, për të parë efektin që disa faktorë do të kishin.


Përshembull, meshkujt, të cilët kanë lindur në shtator, kanë 3 herë më shumë shanse që të vuajnë nga problemet me tiroiden, duke i krahasuar me ato që kanë lindur në janar.


Ja çfarë do të thotë muaji juaj i lindjes për shëndetin:


Janar 


Meshkujt: Ulçera e stomakut; Dhimbje të shpinës.


Femrat: Migrena; Dhimbje të zemrës.


Shkurt 


Meshkujt: Osteoporoza; Probleme me tiroiden; Sëmundje të zemrës. 


Femrat: Osteoporoza; Probleme me tiroiden; Ftohja.


Mars


Meshkujt: Probleme me shikimin; Sëmundje të zemrës; Astma.


Femrat: Reumatizma; Artriti; Kapsllëku.


Prill 


Meshkujt: Astma, Osteoporoza; Probleme me tiroiden.


Femrat: Osteoporoza; Bronkiti; Tumoret.


Maj


Meshkujt: Depresioni, Astma; Diabeti.


Femrat: Alergji kronike; Osteoporoza; Kapsëllu.


Qershor


Femrat: Reumatizma; Artriti.
Meshkujt: Probleme me zemrën; Bronkit kronik.
Korrik


Meshkujt: Artriti, Astma, Sëmundje kancerogjene.


Femrat: Dhimbje kronike të shpinës; Astma; Tumore.
Gusht


Meshkujt: Astma; Tiroidet; Osteoporoza.


Femrat: Artriti, Reumatizma; Qarkullimi i gjakut.


Shtator


Meshkujt: Astma, Osteoporoza, Tiroidet.


Femrat: Osteoporoza, Tiroidet.
Tetor


Meshkujt: Tiroidet; Migrena.


Femrat: Anemia, Osteoporoza, Kolesteroli i lartë.


Nëntor


Meshkujt: Probleme me lëkurën; Sëmundje të zemrës; Tiroidet.


Femrat: Variçet; Sëmundje të zemrës.


Dhjetor: 


Meshkujt: Depresioni, Sëmundje të zemrës.


Femrat: Bronkiti kronik, Zemra, Astma.