Ashtu si shenjat e yjeve në SHBA, mendohet se lloji i gjakut mund të thotë diçka për personalitetin tuaj. Edhe pse ka ende debat rreth kësaj, studimet kanë zbuluar se lloji i gjakut mund të thotë diçka për rreziqet tuaja shëndetësore.

 Këtu janë disa nga gjërat kyçe që mund të ndikojnë në llojin tuaj të gjakut:

1. Memoria

Njerëzit me llojin e gjakut AB, sipas një studimi të fundit nga Universiteti i Vermontit, 82 për qind kanë më shumë gjasa të kenë problemet me kujtesën. Dr. Cushman, kreu i studimit, tha se çështjet vaskulare mund të "kontribuojnë në problemet e kujtesës".

2. Sëmundjet e zemrës

Lloji i gjakut mund të ketë ndikim në sëmundje të tilla si sulmi në zemër, goditje dhe trombozë. Një studim i Shkollës së Harvardit të Shëndetit Publik zbuloi se grupet e gjakut jo-O kanë të paktën një shans 60 për qind më të lartë për zhvillimin e mpiksjeve të gjakut dhe një rritje të rrezikut të sëmundjeve koronare të zemrës.

3. Kushtet gastrointestinale

Duket se njerëzit me llojin e gjakut A kanë më shumë gjasa të marrin kancer të stomakut dhe njerëzit me llojin e gjakut O kanë më shumë gjasa që të tjerët të zhvillojnë ulcera peptike. Gjëja më e rëndësishme është që të shmanget pirja e duhanit dhe konsumimi i tepruar i alkoolit, duke ngrënë një dietë të shëndetshme.

4. Kancer

Lloji i gjakut O ka qenë i lidhur me një rrezik të reduktuar për të marrë një gamë të llojeve të kancerit, përfshirë kancerin kolorektal, pankreatik dhe në stomak.

5. Diabeti

Një studim i vitit 2015 i 82,000 grave zbuloi se llojet e gjakut A dhe B kishin më shumë gjasa të zhvillonin diabetin e tipit 2.

6. Malaria

Njerëzit me gjak të llojit O dalin përsëri fituesit këtu, pasi ata kanë mbrojtje nga llojet më të këqija të malaries. Hulumtuesit kanë gjetur se kjo është për shkak se lloji i proteinave të sekretuar nga mushkonja tenton të lidhet më mirë me qelizat e gjakut që janë tip A në vend të tipit O.

7. Ushqimi vegjetarian dhe me bazë mishi

Ka shumë debate, nëse një dietë e lidhur me llojin e gjakut ka ndonjë bazë shkencore apo jo. Autori i "Right 4 Type Your" argumentoi se njerëzit e përpunojnë ushqimin e tyre ndryshe varësisht nga lloji i tyre i gjakut, por shkencëtarë të tjerë kanë sugjeruar se teoria nuk ka kredibilitet. Nëse jeni të interesuar, teoria pohon se njerëzit e llojit A janë më të mirë si vegjetarianë dhe tipi O është krijuar për ngrënësit e mishit.

Copyright shije.al / Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit