Të vuash nga ankthi është konsideruar si çrregullimi më i zakonshëm mendor nëpër botë. Pothuajse 1 në 3 persona vuajnë nga ankthi, stresi dhe depresioni. Ankthi kronik gjithashtu mund të shkaktojë probleme të mëdha shëndetësore nëse lihet pa trajtuar.

Rrënja valeriane është përdorur për shekuj me rradhë për aftësinë e saj si një qetësuhes, i cili ndihmon në pasjen e një gjumi të qetë. Ka fuqi reaksuese që qetësojnë mendjen, ankthin si dhe një gjumë më të qetë pa përdorimin e mjekimeve të ndryshme.

4 përfitimet shëndetësore të rrënjës valeriane:

Ndihmon me gjumin

Rrënja valeriane ka aftësi natyrale qetësuese. Punon duke zgjeruar nivelet e GABA-s të mendjes. GABA ose gama-aminobutirike gërryese është një neurotransmetues frenues. Nivelet e larta janë në gjendje të ndihmojnë ndalimin e trurit nga mbingarkesa dhe qetëson mendjen si dhe promovon një gjumë më të mirë gjatë natës.

Qetëson simptomat e ankthit

Acidi valerenik dhe valernol që ndodhen në këtë rrënjë veprojnë si agjent të fuqishëm kundër ankthit. Ata qetësojnë mendjen, reduktojnë tensionet si dhe kontrollojnë nervat më mirë.

Ul presionin e gjakut

Aftësitë qetësuese të rrënjës valeriane gjithashtu ndikojnë në ulen e presionit të lartë të gjakut. Presioni i lartë i gjakut shpesh herë lidhet dhe me ankthin. Duke ulur presionin e gjakut, rritet shëndeti i zemrës dhe qetësohen simptomat e ankthit.

Qetëson dhimbjet menstruale

Aftësitë narkotike dhe antispazmatike të rrënjës valeriane e bëjnë atë një ilaç natyral kundra dhimbjeve të forta të menstruacioneve. Ndalon spazmat në muskuj duke i ndihmuar ata të relaksohen.

Copyright shije.al / Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit