Variçet janë një ndër problemet kryesore të femrave që krijohen nga faktorët e ndryshëm si mbipesha, shtatzënitë, qëndrimi në këmbë për një kohë të gjatë etj. 

Gjithashtu nga venat e zgjeruara më shumë vuajnë vetëm personat e moshës madhore. Për shkak të qëndrimit të tepërt ulur në punë dhe në shtëpi, ënjtja dhe zgjerimi i venave së fundmi janë dukuri e shpeshtë edhe tek të rinjtë.

Për këtë ju nevojiten vetëm dy përbërës:

  • 1 sapun fëmijësh
  • 1 gotë qumësht

Përgatitja

Grijeni sapunin dhe hidheni në një gotë qumësht dhe lëreni të qëndrojë derisa këta përbërës të bashkohen.

Përdorimi

  • Përzierjen fërkojeni në vendet problematike 3 herë në ditë. Mund të përdorni edhe fashë.
  • Një sasi të madhe vendoseni tek venat e zgjeruara dhe mbajeni së paku 10 minuta. Procedurën përsëriteni tri herë në ditë.
  • Pas çdo përdorimi, përzierjen ruajeni në frigorifer.
  • Mungesa e aktiviteteve fizike dhe mbipesha janë armiku kryesor i venave. Fatmirësisht, ilaçet e mjekësisë popullore mund të ndihmojnë shumë.

Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit​