E keni lexuar ndonjëherë anën vizuale të një shisheje vere? Kjo është kantina e parë që e sjell një pjesë të mirë të territorit shqiptar në etiketë.  

Jemi mësuar të shikojmë në etiketa të shisheve të verës, pamje të zvogëluara të vreshtave të tyre, të tjerë i përkushtohen fjalëve përshkruese dhe bindëse se në prodhimin e asaj vere kanë dorë enologë të njohur apo pjestarë të një familjeje që prodhimin e verës e kanë trashëguar brez pas brezi e të tjerë i thurin lavdi territorit (fshat/qytetit) ku kanë vendosur vreshtat dhe kantinën e tyre.

Një risi në vertarinë shqiptare ka sjellur kantina "Alimani". Një kantinë e re që ka ditur të godasë në produkte, shije dhe ide.

Të gjithë po synojnë drejt produkteve Made in Albania, ndaj dhe kantina Alimani në 2 etiketat e reja ka vendosur të shfaqë një pjesë të territorit të Shqipërisë duke i vënë theksin pjesës perëndimore dhe asaj qëndrore, aty ku janë të vendosura vreshtat në Çizmeli (fshat afër Ndroqit) dhe kantina në Tiranë. Një pjesë i kushtohet detit Adriatik dhe Jon për të nënkuptuar sa me rëndësi është marrëdhenia jonë me shtetet e tjera verëprodhuese dhe jo vetëm.  

Etiketa e tyre të fton të shijosh 2 varietete rrushi sikurse janë Shesh i Zi dhe Shesh i Bardhë çka i bën më të dëshirueshme këto dy shishe që i pasqyrojnë më së miri aromat e frutave dhe luleve pjalmore.

Kur etiketat janë kaq domethënëse, kemi degustim të dyfishtë: pamje nga Shqipëria, aroma të vendlindjes dhe shije varietetesh rrushi autokton.

Ajo çka na mbetet të themi është se kjo tokë na bën krenarë dhe kjo tokë ka potencial të prodhojë...pjesa e përfaqësimit na mbetet ne, shqiptarëve!

Për Shije.al nga Marjeta Istrefi/Enologe

Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit​