Ne jemi vazhdimisht të ekspozuar ndaj toksinave. Ka raste që nga myku i përhapur në pjesë të ndryshme të shtëpisë, njerëzit të rrezikojnë nga astma. Myku është "një vrasës i heshtur" për organizmin tonë, i dëmshëm për sistemin nervor dhe për sistemin imunitar në përgjithësi.

Problemi është se shumë njerëz që janë të vetëdijshëm për efektet e mykut, provojnë zgjidhje të tilla si pastruesit industrialë që përmbajnë toksina dhe kimikate duke sjellë më shumë dëm sesa dobi.

Ne ju ofrojmë disa zgjidhje natyrale si të hiqni dhe eliminoni mykun:

Përdorni peroksid hidrogjeni

Aplikoni peroksid hidrogjeni (ujë të oksigjenuar) në pjesën e shtëpisë ku myku është përhapur dhe lijeni atë për 10 minuta. Më pas përdorni një peshqir të lagur dhe fshini çdo gjë. Mbajeni peroksidin e hidrogjenit në një vend të errët dhe të sigurt.

Përdorni uthullën

Ju mund ta përzieni uthullën me ujin dhe ta aplikoni atë në vendin ku ka myk, ose ta përdorni uthullën direkt nga shishja. Metoda e dytë është më e fortë, efektive dhe shkatërron rreth 82% të mykut. Pastrojeni atë duke përdorur një furçë. Nëqoftëse era është shumë e fortë për ju atëherë aplikoni disa pika vaj esencial.

Soda e bukës

Kjo është një mënyrë efektive për të hequr mykun. Mund ta përdorni atë të kombinuar me uthull ose vetëm me ujë. Pasi e keni aplikuar në zonën ku doni të hiqni mykun, fshijeni me një peshqir.

 

Copyright shije.al / Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit