Në varësi të asaj që hani, si hani dhe sa hani, trupi juaj mund të marrë një formë të caktuar. Nuk është e njëjtë për të gjithë. Disa e marin shëndetin tek kofshët, disa tek barku e disa të tjerë tek vithet.

Gjithsesi asnjëra nga këto nuk është e rastësishme. Ajo ndikohet thellësisht nga stili ynë i jetesës.

Në foto mund të shihni 4 forma të ndryshme të trupit, teksa më poshtë do ju shpejgojmë pse yndyra grumbullohet në këto pjesë të trupit: 

Foto 1
A keni shpesh shumë stres? Sigurisht, kjo është e keqe për paqen mendore, por gjithashtu nuk është e mirë as për trupin tuaj. Stresi do të thotë më shumë kortizol në trupin tuaj dhe më shumë kortizol përkthehet në yndyrë të brendshme, sidomos në stomakun tuaj. Për të hequr qafe këtë lloj yndyre, këshillohet shumë meditimi, pasi nxit hormonet e lumturisë.

Foto 2
Adhurues i sheqerit? Nuk ju fajësojmë. Megjithatë, kur hani shumë sheqer, trupi juaj përgjigjet duke prodhuar më shumë insulinë. Kjo çon në kile të tepërta rreth belit tuaj. Këshillohet ta zëvendësoni sheqerin me erëza të tilla si hudhra, rigoni dhe kanellë.

Foto 3
Nëse keni peshë të tepruar rreth vitheve dhe anash tyre  ndoshta keni nivele të larta të estrogjenit në trupin tuaj. Kjo mund të kontrollohet duke ngrënë perime që janë të pasura me phytochemicals, të tilla si brokoli. Gjithashtu, bëni shumë squats.

Foto 4
Nëse e keni të vështirë të keni krahë të fortë, mund të keni nivele të ulëta të testosteronit në trupin tuaj. Për të rregulluar këtë, inkorporoni më shumë vitaminë D në dietën tuaj, si p.sh. përmes kërpudhave.

Përshtati: Adela Zeneli
Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit