Buallicat e Divjakës janë një specie në zhdukje. Sot numërohen 190 të tilla të cilat ruhen nga dy fëmijë 14-vjeçarë dhe për to kujdeset një çift të moshuarish. Abc News realizoi një kronikë me këta fëmijë, të cilëve të ardhurat u duhen për vitin e ri shkollor. Pas viteve ’90, këto specie autoktone të Divjakës nisën të zhdukën, por u shpëtuan nga një çift i moshuarish i cili nga 30, e coi numrin e tyre në 190, aq sa ç’janë dhe sot. Ato njihen për cilësinë e qumështit dhe të djathit të bardhë.

Linku i videos: https://www.youtube.com/watch?v=l-rsTXFDdEw