Ka shumë gjëra në shtëpi për të cilat jemi mësuar dhe që mendojmë se janë të dobishme. Por e vërteta është se ato shpesh krijojnë një atmosferë të pakëndshme.

1. Krevati në divan
Nuk ka asnjë arsye të vërtetë për të blerë një “krevat divan” në vend të një shtrati të rregullt. Transformimi i krevatit çdo ditë dhe marrja e gjumit të dobët nuk është aspak e mirë. Përveç kësaj, divanët kanë hapësirë ​​të vogël, kështu që cilësia e gjumit do të jetë edhe më e keqe për këtë arsye. Nëse do të blini mobilje të reja, duhet të merrni një shtrat të rregullt me ​​një dyshek të mirë.

2. Grumbullimi i qeseve plastike
Ne shpesh nuk i hedhim qeset plastike sepse mund t'i duam ato. Por një ditë, kjo do të çojë në një rrëmujë të plotë në dollapin tonë. Është më mirë të mbash çanta plastike në një kuti të vogël dhe të kufizosh numrin e çantave sa shumë.

3. Numri i madh i kutive
Shpesh përdorim shumë kuti dhe as nuk mbajmë mend atë që është në to. Si rezultat, ju mund të humbni kohën tuaj të çmuar duke kërkuar. Shkruani në kuti çfarë mbani në to.

4. Mbipopullimi i pormontosë së koridorit me rroba
Në mënyrë që të mos vendosni shumë rroba në raft, blini një raft më të vogël! Është kaq e lehtë! Shpesh ky dollap mund të jetë prezantimi i parë me ata që hyjnë në shtëpi.

5. Nuk keni vend për këpucë
Edhe nëse jeni të kujdesshëm me vendin ku vendosni këpucët, përfundimisht shtëpia do duket vetëm rrëmujë. Nëse nuk keni mobilje të veçantë për këpucët tuaja, në dimër do të ketë shumë papastërti të përhapur. Merrni garderoba vertikale për këpucët tuaja.

6. Pasqyra të mëdha në dhomë
Pasqyrat e mëdha në dhomat e gjumit shpesh janë si rrjedhojë e dollapëve të mëdhenj. Megjithatë, ato kërkojnë pastrim të rregullt. Nëse keni shumë dritë dielli në dhomë, pluhuri shihet lehtësisht në pasqyra.

8. Varëse rrobash
Nëse keni shumë varëse rrobash teli, ekziston një rrezik i madh për të dëmtuar rrobat tuaja duke i nxjerrë nga dollapi dhe rrobat e bëra nga pëlhura delikate humbasin formën e tyre. Zgjidhni varëse druri, për të shmangur këtë problem.

9. Pasqyrë e madhe në banjë
Një pasqyrë e madhe në banjë që fillon menjëherë mbi lavamanin, mbulohet me njolla të ujit. Dhe nuk është shumë e lehtë që pastrosh pasqyrën çdo ditë. Zgjidhni një pasqyrë të vogël dhe vendoseni 15 cm mbi lavamanin. Kjo do t'ju ndihmojë të shmangni pastrimin e banjës gjatë gjithë kohës.

10. Qilimi
Qilimat, ndryshe nga një tapet i rregullt, kanë një jetëgjatësi të shkurtër. Nëse ka një njollë mbi të, ju do të duhet të punësoni njerëz të veçantë që të përpiqen ta heqin atë. Nëse nuk mund të heqësh qafe njollën, do të duhet të ndryshosh qilimin ose do të jetosh me njollë. Nëse dëshironi që dyshemeja juaj të jetë e ngrohtë dhe komode, blini një tapet të rregullt. Ju mund ta lani gjithmonë atë ose të blini një të re nëse keni nevojë.

Cilat gjëra të tjera të pakëndshme do të shtonit në këtë listë?

Përshtati: Adela Zeneli
Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit