Ndonjëherë harrojmë se gjërat që përdorim çdo ditë kanë rregullat e tyre të veçanta specifike që duhet të mbahen në mend nëse duam t'i mbajmë në gjendje të mirë.

Më poshtë Shije ju tregon një nga më të rëndësishmet:

Kontrasti i temperaturës
Kapaku i qelqit që mund të shihni në foto mund të duket si ky për shumë arsye të ndryshme. Është e mundur që doreza të jetë shumë e shtrënguar ose ndoshta ka të çara në të që janë të padukshme për syrin.

Zakonisht, enët dhe kapakët nuk reagojnë mirë ndaj kontrasteve të temperaturës.

Zakonet që janë të renditura më poshtë mund të shkaktojnë shkatërrimin e enëve të kuzhinës:

  • Derdhja e lëngjeve të ftohta në një tigan të nxehtë.
  • Ngrohja e një pjate në sobë menjëherë pas marrjes nga frigoriferi.
  • Larja e enëve të nxehta me ujë të ftohtë.

Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit