Nëse sot humbisni portofolin, me siguri humbisni gjithçka. Gjithkush e di se nuk është e rekomanduar që të mbani fjalëkalime, numra PIN dhe çelësa në portofolet tuaja. 

Ja 5 elemente që më mirë t’i shmangni në portofolin tuaj:

5. Kartela e Sigurimeve Shoqërore
Nëse mashtruesit e dinë numrin tuaj të sigurimeve shoqërore, ata janë në gjendje të aplikojnë për kredi në emrin tuaj.

4. Arkëtimet dhe kontrollet e bankave dhe dyqaneve
Hajdutët kështu mund të fitojnë qasje në informacione rreth transaksioneve tuaja dhe madje edhe llogarinë tuaj bankare.

3. Të gjitha kartat e debitit ose të kreditit
Nuk është ideja më e mirë për të mbajtur të gjitha kartat tuaja në një vend. Rekomandohet që t’i mbani ditën kur keni synim për të bërë një pagesë të caktuar me to.

2. USB-në ose flashin
Humbja e një flashi që përmban raporte të rëndësishme, bileta dhe të dhëna personale është një situatë e pakëndshme. Përveç kësaj, mund të caktoni një fjalëkalim për të mbrojtur dokumentet tuaja të rëndësishme.

1. Kontraceptivë
Sigurisht që nuk do të shqetësoheni shumë nëse humbni prezervativët, por t’i mbani ato në portofolin tuaj është shumë e rrezikshme. Nëse kontraceptivët vijnë në kontakt me diçka të mprehtë, si çelësat tuaj, ajo mund të krijojë një vrimë të vogël që nuk do të vëreni.

Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit