Të enjten në kuvend, deputeti i PS Erion Brace prezantoi amendametin e tij për projektligjin për mbrojtjen e të miturve nga pijet energjike. Në amendament deputeti Brace propozonte ndalimin e konsumimit te pijeve energjike dhe atyre me sheqer të shtuar te fëmijët nën 18 vjeç. Në llogarinë e tij në Instagram, përveç ligjit të mbylljes së lojrave të fatit, Braçe shkruant edhe për ndalimin e tregtimit për fëmijë deri 18 vjeç të pijeve energjike si dhe kufizimin e reklamave për pijet e gazuara me sheqerit të shtuar.

“Vendosem ndalimin e tregtimit per femije deri ne moshen 18 vjec te pijeve energjike; Me ligj, kufizuam reklamen kudo per pijet energjike dhe pijet e gazuara me sheqer te shtuar”, shkruan deputeti Braçe në Instagram.