Meqenëse trupi ynë nuk mund ta prodhojë këtë vitaminë esenciale, ne duhet ta konsumojmë atë nga një burim i jashtëm, nëpërmjet ushqimit ose shtesave.

Por, siç jemi të vetëdijshëm, ushqimi që hamë është kryesisht gjenetikisht i modifikuar dhe nuk mund të jemi të sigurt nëse marrim mjaftueshëm nga kjo vitaminë e rëndësishme. Për të shmangur rrezikun e zhvillimit të mungesës së vitaminës C ju mund të bëni shtojcën tuaj, vetë në shtëpi.

Ne ju tregojmë mënyrën sesi ta përgatisni vetë në shtëpi suplementin e vitaminës C 

  • Së pari ju duhet të jeni i sigurt se frutat dhe agrumet që blini janë organike. Hani frutat dhe ruani lëkurën e tyre. Thajini ato në një tabaka për 24 orë. Më pak i kaloni në një blender derisa të merrni masën që dëshironi. 
  • Merrni një lugë pluhur nga kjo masë çdo ditë. Shtojeni tek sallatat, smoothiet, supat etj pasi është e dobishme në çdo lloj ushqimi.
  • Merrni sa herë që mundeni dhe nxisni imunitetin tuaj në mënyrë që të mos sëmureni përsëri.

Copyright shije.al / Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit