Gjalpi shpesh është i falsifikuar dhe është shumë e rëndësishme të dini se si të dalloni gjalpin e vërtetë nga ai i rremë.

Gjalpi natyral është bërë nga qumështi i lopës dhe si rregull është më i shtrenjtë se zëvendësuesit e tij.

Gjalpi i vërtetë ka një ngjyrë të natyrale, jo radikale dhe të fortë. Ajo shkrihet në mënyrë të barabartë dhe ndryshe nga zëvendësuesit e bërë me vaj perimesh, ajo nuk lë pika në sipërfaqe kur shkrihet.

Zëvendësuesit që përmbajnë yndyrna bimore gjithashtu shkrihen më shpejt se gjalpi i vërtetë i bërë nga qumështi i lopës.

Mbajini mend këto hile herën tjetër që do të blini gjalpë! 

Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit