Në shumë filma mund të keni parë se shpesh personazhet i vendosin këmbët sipër pjesës së brendshme të makinës (siç e shikoni edhe në foto). 

Kjo shumë prej jush mund t’i duket romantike, por në realitet ky është një pozicion i rrezikshëm.

Dëmet që mund të shkaktohen në rast të një aksidenti, por edhe të një frenimi të fortë janë të tmerrshme.

Përplasja e nofullës tuaj dhe gjunjëve mund të çojë në thyerje të eshtrave dhe një periudhë jashtëzakonisht të gjatë e të vështirë të rimëkëmbjes.

Kjo është arsyeja pse është më mirë ta harrosh këtë zakon dhe të jesh më rehat duke u ulur në sedilje me këmbët poshtë dhe me rripin e sigurimit në gjoks.

Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit