Fituesit marrin përgjegjësitë ndërsa humbësit fajësojnë të tjerët. Fituesit gjejnë zgjidhje për problemet, ndërsa humbësit gjejnë probleme për çdo zgjidhje.

Fituesit janë proaktivë dhe humbësit janë reaktivë.

A jeni ju një fitues?

Vetëm nëse nuk i thoni gjërat më poshtë:

  1. Ata kanë fat
  2. Dietën do e filloj të hënën
  3. Nuk është faji im
  4. Unë nuk mundem
  5. Nuk është e drejtë
  6. Nuk kam kohë
  7. Ndihem i ofenduar
  8. Ti ta shpif
  9. Jam i/e lodhur
  10. Është e lehtë për ty ta thuash këtë gjë 

Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit