Fruktoza është një lloj sheqeri që gjendet në fruta, perime dhe mjaltë. Për disa njerëz, fruktoza nuk absorbohet në mënyrë efikase gjë që shkakton parehati.

Simptomat e zakonshme:

  • Refluks acidik në stomak 
  • Gazra
  • Të përziera
  • Të vjella 

Nëse mendoni se ju mund të keni një intolerancë fruktoze, shmangni ose eliminoni pijet me gaz, mjaltin, lëngun e frutave, shurupin e misrit dhe fruta të caktuara si mollë, shalqi, qershi dhe dardha. Madje dhe perime të caktuara si bizelet. 

Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit