Studimi i 1700 fotografive të fytyrave, në fakt të hundëve të tyre, u botua në Journal of Craniofacial Surgery në 2013. Studiuesit shqyrtuan 14 forma të ndryshme të hundës dhe i lidhën ato me lloje të ndryshme të personalitetit.

Rezulton sesa më e madhe është hunda, aq më ambicioz është pronari i saj. Këta njerëz janë më të prirur drejt përsosmërisë. 

Shkencëtarët kanë hulumtuar edhe majën e hundës dhe kanë arritur në përfundimin se nëse është e madhe dhe mishtore atëherë ky person do të jetë një investitor i shkëlqyer dhe financier. Nëse maja është e vogël dhe delikate atëherë pronari i saj nuk kujdeset shumë për të kursyer para. 

Copyright shije.al/ Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit​