Ka enë kuzhine të nevojshme dhe të tjera që mund të jenë një ndihmë. Në rastin e parë, gjithmonë zgjidhni produktin më të mirë, një që i reziston kohës, siç ndodh për thikat e kuzhinës, ndërsa të tjerat, që janë më pak themelore, mund të zgjidhen në bazë të projektimit, ngjyrës, formës dhe shijes. Të gjitha këto objekte mund t’i japin origjinalitet kuzhinës suaj, mund ta bëjnë atë më të gëzuar, më personale dhe më krijuese. Natyrisht, nuk duhet ta teproni, pasi rrezikoni të gjendeni të pushtuar nga mjete të panevojshme, por të zgjidhni mjete estetikisht të bukura dhe funksionale është sigurisht një avantazh.

Çdo gjë duhet të zgjidhet mirë, edhe pajisjet thelbësore: hapëset e shishes, për shembull, nuk mund të mungojnë në çdo kuzhinë, por asgjë nuk ju pengon për shembull të bleni një në formën e peshkaqenit ose një pelikan hapës. Funksionalë, sigurisht, por edhe origjinalë! E njëjta gjë vlen edhe për të gjithë ata prerës të perimeve dhe frutave, të cilët na kursejnë kohë dhe, përveç kësaj, janë me ngjyra, argëtues dhe më pak të rrezikshëm sesa thikat e zakonshme.

Një vezë e thjeshtë e skuqur do të bëhet një vepër arti nëse ju do të përdorni modele me forma të veçanta të tilla si: dielli, yjet, struci dhe madje edhe si kafka! Veza e shoqëruar me perime të prera në forma të pazakonta si: karota të buta si një laps ose shkopinj për të mbajtur misrat apo kastraveca në formën e fizarmonikës.

Gjëja e rëndësishme është që t’i kushtoni vëmendje materialeve që përbëjnë këto objekte, të jene në përputhje me përdorimin e ushqimit dhe rezistente ndaj nxehtësisë.