Aftësia në kuzhinë dhe teknikat e gatimit janë pikërisht ato që nevojiten për të përgatitur një pjatë cilësore si në shije apo aromë. Pas çdo gatimi perfekt fshihet një sekret, sado i thjeshtë qoftë ai. Edhe pas sallatës, si pjata më e thjeshtë që mund të përgatisni ka një truk që e bën atë të mrekullueshme. Mund të jetë salca…

Kombinimi në mënyrën dhe masën e duhur të përbërësve për përgatitjen e salcës së sallatës janë thelbësore. Por, ka një sekret të vogël që e bën atë të përkryer dhe pafund të shijshme.
Gjithçka që duhet të bëni është të shtoni disa pika ujë tek përbërësit e tjerë dhe t’i përzieni mirë. Uji ka aftësi të ngurtësojë yndyrën vajit të ullirit. Kjo do të ndihmojë të balancojë yndyrën e vajit dhe shijen e thartë të uthullës.

Më saktë, uji shërben si një balancues shijesh i të gjithë përbërësve.
Kështu, sa herë të gatuani sallatën tuaj të preferuar, kujdesuni të shtoni tek përbërësit e salcës edhe pak ujë. Do të provoni një shije të mrekullueshme, si kurrë më parë.