Arjan Ceka
shiko info

Arjan Ceka është një nga shefat e njohur të kryeqytetit që ka drejtuar shumë kuzhina restorantesh të njohura. Hapat e parë në këtë profesion Arjani i ka hedhur në Angli, ku dhe ka studiuar për 3 vjet kuzhinë ndërkombëtare. Pas pëvojës angleze, ai ka patur eksperienca të vyera në kuzhinën franceze dhe atë spanjolle.

Pjatat e tij janë të veçanta dhe shquhen për ngjyrat e forta, të përpunuara artistikisht dhe me shije mbreslënëse. Ai gatuan receta të të gjitha kulturave, por kohët e fundit i është dedikuar edhe kuzhinës tradicionale. Një nga sfidat e tij është të sjellë 70 receta të kuzhinës sonë tradicionale në versionin e vet. Por, tej gatimeve të kuzhinës sonë, ai preferon më tepër kuzhinën franceze dhe më pas atë italiane.

Shef Arjani është vlerësuar me shumë çmime duke përfaqësuar Shqipërinë në evente të ndryshme ndërkombëtare. Aktualisht jep mësim në një institut të njohur të kulinarisë në Tiranë.

6
Eshte gatuar 0 here 0 komente
veshtiresia
Mesatare
servings
2 persona
cook time
60 min
Sashimi shpesh është pjata e parë në një vakt formal japonez dhe përgatitet me feta të holla mishi, kryesisht ton ose salmon. Chef-at japonezë e konsiderojnë sashim-n gatimin më të mirë dhe e rekomandojë që të hahet si antipastë. Në këtë recetë kombinohet edhe me Sushi.
Receta te tjera
cook time 50 MIN
difficulty Mesatare
2013-06-04
cook time 120 MIN
difficulty Mesatare
2013-06-03
Top