Sokol Prenga
shiko info

Sokol Prenga është një nga shefat më të njohur të kuzhinës në Shqipëri, falë edhe pjesëmarrjes në Masterchef Albania. Ai ka ndjekur shkollën e kulinarisë gjatë viteve 1987-1991 dhe më pas ka qenë shef kuzhine në disa nga restorantet më të njohura të kryeqytetit. Nga viti 2007 e këtej ai është shef i “Delikatese”. Filozofia e tij në kuzhinë është promovimi i kuzhinës shqiptare brenda dhe jashtë vendit, si dhe i produkteve vendase.

Sokoli ka kryer një sërë kualifikimesh dhe është fitues i shumë çmimeve, brenda dhe jashtë vendit. Disa nga trajnimet, nga ku është çertifikuar si specialist, janë ato në restorante të nivelit të lartë, si dhe në çokolateri e pastiçeri. Ai ka përfaqësuar disa herë kuzhinën shqiptare në aktivitete ndërkombëtare dhe është mjaft aktiv në debatet publike në lidhje me këtë temë.

8
Eshte gatuar 0 here 0 komente
veshtiresia
Mesatare
servings
3 persona
cook time
60 min
Një pjatë e shijshme dhe e ushqyeshme, plot kalori. Mish gici, i shoqëruar me pure perimesh dhe sipër me lajthi të shtypura.
Receta te tjera
cook time 30 MIN
difficulty E Lehte
2016-02-20
cook time 30 MIN
difficulty E Lehte
2016-02-18
cook time 30 MIN
difficulty E Lehte
2016-02-16
cook time 30 MIN
difficulty Mesatare
2015-10-24
cook time 20 MIN
difficulty Mesatare
2013-10-23
cook time 30 MIN
difficulty E Lehte
2013-10-19
cook time 115 MIN
difficulty E Lehte
2013-10-05
cook time 40 MIN
difficulty E Lehte
2012-10-22
cook time 20 MIN
difficulty E Lehte
2012-10-21
cook time 30 MIN
difficulty Mesatare
2012-10-20
Artikujt 1 - 11 nga 16
Top