Makarona "fjongo" me Proshutë dhe Bizele


Përbërësit
- 450 gr makarona (fjongo, të pagatuara)
- 450 gr proshutë (e gatuar, e ndarë në copa me madhësinë e një kafshate)
- 425 gr bizele (të drenazhuara)
- 1/2 filxhan qumësht
- piper i zi (për shije)
- pluhur hudhre (për shije)
- 1/2 filxhan djathë Cheddar (i thërrmuar)
- 1/2 filxhan djathë Mocarela (i thërrmuar)
Përgatitja
1
Lini të vlojë në temperaturë mbi mesataren një tenxhere të madhe me ujë të kripur lehtë.
2
Gatuajini makaronat për rreth 8 minuta, derisa të zbuten. I kullojmë dhe i kthejmë në tenxhere në temperaturë të ulët.
3
I përziejmë me proshutë, bizele dhe me qumësht dhe i spërkasim me piper dhe pluhur hudhre.
4
I përziejmë me djathë Cheddar dhe Mozzarell dhe i gatuajmë për rreth 5 minuta, derisa djathi të shkrijë dhe përzierja të nxjerrë flluska.
Receta të ngjashme