Patate me Djathë, Mish dhe Karota


Përbërësit
- 4 patate (të mëdha, të qëruara dhe të prera në formë kubike)
- 1 lugë gjelle gjalpë
- 1 lugë gjelle qepë (të copëtuara imët)
- 1/2 filxhan djathë Cheddar (i copëtuar)
- kripë
- piper
- 5 karotë (të copëtuara)
- 1 lugë gjelle vaj vegjetal
- 1 qepë (e copëtuar)
- 450 gr mish viçi i grirë (pa dhjamë)
- 2 lugë gjelle miell (gatimi)
- 1 lugë gjelle keçap
- 3/4 filxhan lëng mish viçi
Përgatitja
1
Lemë të vlojë një tenxhere të madhe me ujë të kripur. Shtojmë patatet dhe i gatuajmë derisa të zbuten, por të jenë ende të forta, për rreth 15 minuta. I thajmë dhe i bëjmë pure.
2
3
Lemë të vlojë një tenxhere të madhe me ujë të kripur. Hedhim në të karota dhe i gatuajmë derisa të zbuten, por të jenë ende të forta, për rreth 15 minuta. I thajmë dhe i bëjmë pure. I lemë mënjanë. Nxehim paraprakisht furrën në 190 gradë C.
4
Nxehim vajin në një tigan të madh. Shtojmë qepë dhe i gatuajmë derisa të bëhen të tejdukshme.
5
Shtojmë mishin e grirë të viçit dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë kafe të dukshme. Hedhim yndyrën e tepërt, pastaj i përziejmë në miell dhe i gatuajmë për 1 minutë. Shtojmë ketchup dhe lëng mish viçi. I lemë të vlojnë, duke reduktuar temperaturën dhe i ziejmë për 5 minuta.
6
Përhapim mishin e grirë të viçit në një shtresë të njëjtrajtshme në fund të një pjate pjekjeje tave.
7
Në një shtresë tjetër përhapim karotat e bëra pure. I hedhim sipër përzierjen e patateve pure dhe e spërkasim me djathin e mbetur të copëtuar.
Receta të ngjashme