Fasule Jeshile me Mustardë dhe Bajame të Pjekura


Një recetë e thjeshtë në përgatitje, shumë e shëndetshme dhe e shijshme. E lehtë dhe proteinike, e përshtatshme për t’u ngrënë në çdo stinë.

Përbërësit
- 700 gr mashurka (të freskëta, me fundet e prera)
- 1 lugë gjelle mustardë (Dijon)
- 2 lugë gjelle uthull balsamike (e bardhë)
- 4 lugë gjelle vaj ulliri (ekstra i virgjër)
- kripë
- piper
- ½ filxhan bajame (të prera të pjekura lehtë)
Përgatitja
1
Lemë një tenxhere të gjerë me ujë të kripur të lehtë të vlojë.
2
Hedhim mashurkat (fasulet e gjelbra) në tenxhere dhe i gatuajmë derisa të zbuten dhe të bëhen të copëtueshme, për 6 deri në 7 minuta.
3
4
Pas 10 minutave kullojmë fasulet, i thajmë me peshqirë letre dhe i vendosim në tas.
5
Në një tas të vogël përziejmë së bashku mustardën, uthullën balsamike, vajin, kripën dhe piperin.
6
Derdhim salcën mbi fasule dhe i tundim që të mbulohen mirë me salcë.
7
Vendosim fasulet në një pjatancë dhe i spërkasim sipër me bajame.
Receta të ngjashme