Akullore me Vanilje


Përgatitja
1
Hidhni qumështin në një enë
dhe shtoni sheqerin. Përziejeni
dhe shtoni të kuqtë e vezëve.
2
Përziejini me rrahës.
3
Shtoni shkopinjtë e vaniljes, pasi
t’i keni hequr farat, dhe vëreni në
sobë me 85 gradë, duke e përzier
vazhdimisht.
4
Hiqeni nga zjarri dhe largoni
vaniljen. Vëreni enën në ujë me
akull që të ftohet shpejt. Pas kësaj
vendoseni në frigorifer për dy orë.
5
Para se ta hidhni masën në
makinën e akullores, vëreni në
ngrirje deri sa të bëhet shumë e
ftohtë, por jo të ngrijë.
6
Futeni në makinë dhe punojeni
deri kur të përftoni një masë të
dendur dhe kremoze.
7
Para se ta
konsumoni vendoseni në ngrirje
për të paktën 3-4 orë.
Receta të ngjashme