Supë me Vezë


Përgatisni një vakt të shijshëm dhe super të shëndetshëm për veten dhe familjen tuaj. Kjo recetë do t’ju ndihmojë të bëni dhe variacione të tjera supash, me përbërës shtesë ose të rinj.

Përbërësit
Përgatitja
1
Në fillim përgatisni lëngun: vendosni mishin dhe kockën në një enë me ujë të ftohtë, shtoni qepën, karotën dhe selinonë, të cilët i keni prerë më parë, por pa hequr asnjë pjesë.
2
Lërini të gatuhen për 2 orë, duke i hequr shkumën që krijohet herë pas here.
3
Hiqni perimet nga lëngu, mishin dhe kockën (mund t’i servirni veçmas nëse dëshironi) hidhini kripë lëngut dhe vendoseni mënjanë duke e mbajtur në në vend të ngrohtë.
4
5
Hapeni brumin me petës me një trashësi rreth 2 mm, prijeni në shirita me gjerësi 2 cm dhe më pas prejini në drejtkëndësha të cilët do t’i lini të pushojnë rreth 10 minuta.
6
Vëreni të ziejë sërish lëngun e mishit, ziejini drejtkëndëshat e pastës me vezë përreth 5 minuta dhe hidhjuni sipër parmixhianon e mbetur dhe shërbejini.
Receta të ngjashme