Biskota me Gjalpë dhe Çokollatë

Biskotat me gjalpë dhe çokollatë janë një ëmbëlsirë e thjeshtë dhe shumë e shijshme. Aroma e mjaltit dhe ndërthurja me çokollatën fondente i jep këtyre biskotave shijen perfekte.

Përbërësit
- 375 gr miell
- 187 gr sheqer kane
- 0.5 gr vanilje
- 8 gr maja ëmbëlsirash
- 2 kokrra vezë
- 30 gr mjaltë
- 250 gr çokollatë e zezë
- 250 gr gjalpë
Përgatitja
1
Në një tas shtoni miellin, sheqerin, vaniljen, majanë për ëmbëlsira dhe përzieni së bashku.
2
Në një tas të vogël rrihni vezët dhe shtojani përzierjes. Përzieni sërish dhe shtoni mjaltin.
3
Copëtoni çokollatën e zezë në copa të vogla. Shtojini përzierjes gjalpin e shkrirë dhe copëzat e çokollatës.
4
Përzieni brumin me duar derisa të jetë lidhur brumi me copëzat e çokollatës.
5
Lyeni një tavë me gjalpë dhe shtroni biskotat e formuara me duar në formë rrumbullake.
6
Vendosini të piqen në 200 gradë C për 20 minuta.
Receta të ngjashme