Kabuni me Rrush të thatë

Kabuni me rrush të thatë, tradicionale, e thjeshtë për tu gatuar dhe shumë e shijshme sidomos për ditët e festave.

Përbërësit
- 3 lugë gjelle vaj ulliri (ekstra i virgjër, Olitalia)
- 2 filxhanë oriz (Gold, Teuta)
- 4 filxhanë lëng mishi
- 1 filxhan rrush i thatë
- 4 copë karafil
- 2 lugë gjelle kanellë
- 405 gr sheqer
Përgatitja
1
Në një tigan të thellë hedhim 3 lugë vaj ulliri dhe skuqim orizin.
2
Shtojmë lëngun e mishit dhe karafilat dhe i lëmë të ziejnë.
3
Në mes të zierjes shtojmë stafidhet dhe një lugë kanellë.
4
Pasi e ka pirë të gjithë ujin shtojmë 350 gr sheqer dhe e ziejmë shumë pak. Në një filxhan hedhim 50 gr sheqer, 1 lugë gjelle kanelle dhe i trazojmë.
5
6
E servirim në një pjatancë duke e spërkatur me shegë nga lart.
Receta të ngjashme