Rizoto me Lule Kungulli e Karkalec


Përbërësit
- 100 gr oriz
- 4-5 lule kungulli
- 20 gr karkaleca (thellësie)
- 50 gr djathë Grana Padano
- 1/2 lugë gjalpë
- shafran
Përgatitja
1
Fërgojmë karkalecat për pak minuta. Shtojmë lulet e kungullit, të cilat i kemi larë dhe pastruar më parë.
2
I kavardisim shumë pak, për të mos humbur vlerat dhe shijen e mirë.
4
I shuajmë me pak konjak dhe e lëmë derisa
të avullojë.
5
Shtojmë pak ujë dhe hedhim orizin.
6
I hedhim herë pas here nga pak ujë derisa të bëhet plotësisht.
6
I servirim në pjatë.
7
Dy minutat e fundit përpara se ta heqim nga
zjarri shtojmë pak gjalpë dhe më pas djathin e
grirë Grana.
8
E shërbejmë në pjatë duke e dekoruar me
një lule kungulli dhe një karkalec thellësie, të
cilin e kemi zier paraprakisht.
Receta të ngjashme