Sallatë me Shparguj dhe Vezë


Recetë e shëndetshme dhe afrodiziake. Mos lini rast pa konsumuar shpargujt që janë aq shumë të pasur me minerale (kalium, fosfor, kalcium dhe magnez) dhe plot vitamina.

Përbërësit
Përgatitja
1
Hiqini fundin e drunjtë shpargujve. Ziejini në zjarr të ulët në ujë me kripë për rreth 4 minuta. Më pas, futini menjëherë në një enë me ujë të ftohtë.
2
Pasi janë ftohur, transferojini në një pjatë ku ti marinoni me kujdes me kripë dhe vaj ulliri. Bëni pure ose grijini sa më hollë që të mundeni vezën.
3
4
Vendosni shpargujt në rresht në një pjatë dhe mbi ta vendosni një shirit me përzierjen e vezës. Nëse doni, mund ta shoqëroni dhe me feta pançete, të pjekura krokante.
Receta të ngjashme