Sallata e Ciklopit


Një vezë poche mbi sallatë tuaj me pak bukë të thekur është një vakt i mirë dhe i shëndetshëm.

Përbërësit
- 4 feta bukë (italiane,pritini në copa të mëdha,jo si shkopa)
- 3 lugë vaj ulliri
- kripë kosher
- piper (i bluar në çast)
- 1 lugë pluhur hudhre
- 4 filxhanë lakra (të egra të bëra në avull)
- 1/2 filxhani fasule (të ziera)
- 1/4 filxhani spec i kuq (të pjekur organik)
- 1 e gjysmë lugë çaji vaj tartufi
- 2 kokërr limon (të ndarë përgjysmë)
- 2 lugë gjelle salcë soje
- gjalpë pa kripë
- 4 kokrra vezë
Përgatitja
1
Ndizni furrën në temperaturën
170 gradë dhe vendosni një letër
alumini.
2
3
4
Në një tas të vogël përgatisni vajin e mbetur të ullirit, hidhini vajin e tartufit, pak kripë dhe piper për shije. Hidhini nga pak vaj secilës prej sallatave dhe shtrydhuni nga një gjysmë limoni.
5
Pasi të keni bërë këtë hap atëherë
është moment i vezës. Prandaj dhe
sallata ka marrë këtë emër, nga veza
sipër. Mund ta mbuloni këtë sallatë me
një vezë sy të kavardisur në pak gjalpë
ose në një vezë në këmishë (të zier në
ujë).
6
Grini pak djathë përsipër.
Receta të ngjashme